Zeelandia - sirovine za poslastičarstvoPoslastičarstvo i njegove raskošne kreacije  nas prate od naših najranijih dana i za njega vezujemo najslađe uspomene našeg djetinjstva. Suština poslastičarstva je čist hedonizam - pomislite samo na mekane slojeve krema, vazdušasti patišpanj, pjenaste talase šlaga, skarletne sokove i purpurne boje…

Profesionalno poslastičarstvo je umijeće koje zahtijeva rafiniran osećaj za estetiku i delikatnu preciznost, a kada se radi o izboru korišćenih sirovina vrši se najstrožija kvalitativna selekcija i prihvataju se samo vrhunski sastojci besprekornih karakteristika - parametri po kojima su krojeni i čije uslove ispunjavaju svi proizvodi koje Zeelandia ima u svom asortimanu.

Detaljnije u nastavku...Smješe za kore za kolače

mama's cake & mama's choco cakeJedinstvena i multifunkcionalna smješa za izradu mekanog domaćeg kolača, lenje pite, mafina, kuglofa, baza za slatke pite i raznovrsnih kolača koji se odlikuju božanstvenim ukusom, nježnom pjenušavom strukturom i dugotrajnom svježinom. Izuzetno jednostavan i brz proces izrade (dodaju se samo ulje i voda). Kolači su mekani i sočni, šire raskošnu aromu i imaju svježinu i mekoću koja traje danima.

Namjena: kolači, voćne pite, mafini
Pakovanje: 15 kg
Doziranje: 1:0,6

Recepti:

lenja_pita_s_orasima
mafini_s_makom
mama's_cake
mama's_cake_mafin
mama's_choco_cake
lava_kolac
cokoladni_mafin
mama's_choco_vanilice

choco orange cake

Smješa za kolač i mafin neodoljive kombinacije od čokolade & pomoranže, fantastičnog čoko-oranž ukusa. Čoko-oranž smješa između ostalih sastojaka sadrži posebnom tehnologijom isušeni voćni pire, koji tokom pečenja upija vlagu iz tijesta, rezultirajući izuzetnom sočnošću kolača i mafina, kao i pravim ukusom svježeg voća. Ispečeni čoko oranž kolači i mafini ostaju svježi i meki danima.

Namjena: kolači, voćne pite, mafini
Pakovanje: 10 kg

Recepti:

čoko_oranž_mafin
kolač_na_štapiću

genoise


Gotova smješa za patišpanj poznat kao “đenovsko tijesto”, koja je baza za pripremu širokog spektra torti i kolača italijanske i francuske poslastičarske škole.

Pripremljen patišpanj ima vazdušastu strukturu, veoma je elastičan i zahvalan za rad i ima visoku sposobnost upijanja sirupa. Od napravljenog tijesta se takođe može pripremiti tijesto za rolat.

Namjena: kolači
Pakovanje: 15 kg

Recepti:

genoise_tortaFilovi za poslastičarstvo

minuta cream


Smješa za prvoklasni, super-stabilni fil za princes krofne, eklere, krempite i druge poslastičarske proizvode, izuzetnog, prefinjenog ukusa. Krem je stabilan prilikom zamrzavanja / odmrzavanja kao i tokom pečenja. Za upotrebu je potrebno samo pomiješati smješu sa vodom i umutiti.

Pakovanje: 12,5 kg

Recepti: 

minuta_cream

presta choco


Termostabilna čokoladna krema za punjenje kroasana, danskog peciva, biskvita, tartova, mafina, pečenih kolača i drugih slatkih peciva i kolača. Presta čoko ima prijatan čokoladni ukus, duboku boju kakoa i visoku postojanost prilikom obrade. Presta čoko se može zamrzavati, peći ili koristiti svježa. Ne lomi se prilikom miješenja i ostaje postojana u tijestu. U zavisnosti od namjene, Presta čoko se takođe može izmiješati sa slatkom pavlakom ili margarinom i može se koristiti za punjenje kao i za filovanje različitih pekarskih, poslastičarskih i konditorskih proizvoda. Krema je spremna za upotrebu direknto iz ambalaže.

Namjena: kolači, mafini, torte
Pakovanje: 6 kg
presta nugat


Termostabilna kakao krema sa ukusom lješnika, namijenjena punjenju kroasana, danskog peciva, biskvita, tartova, mafina, pečenih kolača i drugih slatkih peciva i kolača. Presta Nugat ima prijatan ukus kakaa i lješnika, boju mliječne čokolade i visoku postojanost prilikom obrade. Presta nugat se može zamrzavati, peći ili koristiti svježa. Ne lomi se prilikom miješenja i ostaje postojana u tijestu. U zavisnosti od namjene, Presta nugat se takođe može izmiješati sa slatkom pavlakom ili margarinom i može se koristiti za punjenje kao i za filovanje različitih pekarskih, poslastičarskih i konditorskih proizvoda. Krema je spremna za upotrebu direknto iz ambalaže.

Namjena: kolači, mafini, krofne
Pakovanje: 6 kg

presta vanila


Fil sa ukusom vanile vrhunskog kvaliteta, spreman za korišćenje direktno iz ambalaže, namijenjen filovanju i dekoraciji krofni, kroasana, tartova, slatkih pita, mafina i drugih kolača. Presta je termostabilna, može se zamrznuti i veoma je otporna prilikom miješanja - zadržava stabilnu strukturu i ne lomi se. Živa, limun žuta boja ostaje ista i nakon pečenja, a oblik i količina nanešene Preste po pečenju ostaju identični kao što su nanijeti prije pečenja. Tekstura Presta fila je baršunasta, ukus veoma prijatan, a kolači filovani ili dekorisani Prestom se mogu držati na sobnoj temperaturi.

Namjena: kolači, mafini, krofne
Pakovanje: 6 kgGlazure


dip bijeli


Bijela glazura za poslastičarstvo sa izuzetnom postojanošću na proizvodima. Koristi se za glaziranje torti i kolača, kao preliv za kolač na štapiću, a ima široku primjenu i u pekarstvu - za prelivanje krofni, kroasana i drugog slatkog peciva. Dip se priprema tako što se zagrije do 35°C (u mikrotalasnoj ili na pari), nakon čega je spreman za korišćenje.

Namjena: kolači, mafini, krofne
Pakovanje: 5 kg

dip čoko


Čokoladna glazura za poslastičarstvo sa izuzetnom postojanošću na proizvodima. Koristi se za glaziranje torti i kolača, kao preliv za kolač na štapiću, a ima široku primjenu i u pekarstvu - za prelivanje krofni, kroasana i drugog slatkog peciva. Dip se priprema tako što se zagrije do 35°C (u mikrotalasnoj ili na pari), nakon čega je spreman za korišćenje.

Namjena: kolači, mafini, krofne
Pakovanje: 5 kg