Smješa za sladoled na točenje

Instant baza za sladoled na točenje, priprema se hladnim postupkom mijesanjem sa vodom da se dobije kremast soft sladoled najfinije strukture i ukusa. Koristi se u aparatima za sladoled na tocenje (soft sladoled).
 
Comelle ice-cream powder baza za soft sladoled je visoko-kvalitetna sirovina u praškastom stanju koja se rastvara u vodi. Ona je UHT tretirana (termički obrađena, te ne zahtijeva prethodnu pasterizaciju) što znatno olaksava upotrebu. Ne zahtijeva posebne uslove skladistenja i dugotrajna je (18 mjeseci). Proizvodjac je Irska kompanija Pritchitt's (posluje u sastavu velikog holdinga Lakeland Diary Sales).
Comelle Ice-Cream powder je zastupljen u mnogim renomiranim prehranbenim i trgovinskim lancima u svijetu, tako se npr. koristi u najvećem broju McDonald’s i Ikea objekata u Evropi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim izuzetnog kvaliteta, karakterise je i povoljna cijena.

Dostupni ukusi:
- vanilla, čokolada i jagoda
Primjena:
1. kesa od 2,5 kg baze sipa se u 5,5 litara vode, promijesa i sipa u tank aparata za soft sladoled; na ovaj način dobijete količinu baze dovoljnu za serviranje 94 porcija sladoleda od po 85 grama
2. kesa od 2,5 kg baze sipa se u 7 litara vode, promijesa i sipa u tank aparata za milk-shake; na ovaj način dobija se količina baze dovoljna za serviranje 48 porcija milk-shake-a od po 200 grama